Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026

Συνάντηση εργασίας Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ Γ. Χατζή

 Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση εργασίας στο ξενοδοχείο Αμαλία, με τη συμμετοχή των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννη Χατζή. 

 

Παράταση τριών μηνών για τα ΕΛΤΑ σε Πάρο και Αντίπαρο μετά το κύμα αντιδράσεων

 


Έπειτα από έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως από την περιφέρεια αλλά και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων προχώρησε σε τροποποιήσεις στο σχέδιο που προέβλεπε την αναστολή λειτουργίας 204 υποκαταστημάτων πανελλαδικά. Όπως ανακοινώθηκε, το κλείσιμο καταστημάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα και στις πρωτεύουσες των νομών θα υλοποιηθεί κανονικά, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εναλλακτικά σημεία εξυπηρέτησης. Αντίθετα, για τα υποκαταστήματα της περιφέρειας αποφασίστηκε τρίμηνη αναβολή, προκειμένου να επανεκτιμηθεί ο σχεδιασμός και να παρουσιαστούν αναλυτικά τα δεδομένα που καθιστούν αναγκαίες τις παρεμβάσεις.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ: Βιωματική δράση "Παππού-Γιαγιά πες μου μια Ιστορία"

 

Βιωματική δράση
"Παππού-Γιαγιά πες μου μια Ιστορία"

 
 

Ποιοι ταξιδιώτες είναι οι μοχλοί ανάπτυξης για το 2026

 




Το πού κατευθύνονται οι αξιδιώτες το 2026, πώς κάνουν κρατήσεις και τις τάσεις που αλλάζουν τον τρόπο για διακοπές, αποκαλύπτει μελέτη της Simon-Kucher & Partners.

Η έκθεση βασίζεται σε δεδομένα από 10 βασικές αγορές, όπως η Κίνα, η  Ινδία, η Σαουδική Αραβία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, καλύπτοντας όλες τις γενιές, από τη Gen Z έως τους Baby Boomers.

Oι αλλαγές στις τάσεις δείχνουν έναν παγκόσμιο ταξιδιώτη πιο ψηφιακό, πιο απαιτητικό και πιο πρόθυμο να ξοδέψει, προκαλώντας τον κλάδο να συμβαδίσει με τις ταχέως μεταβαλλόμενες προσδοκίες.

Η «56 Isles» και ο άνθρωπος πίσω από τη μικροζυθοποιία: Μια on camera συζήτηση με τον Nikolas Pavlakis



 

Σε μια on camera συνέντευξη με έντονο το τοπικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, παρουσιάζεται ο Nikolas Pavlakis, ένας ακόμη συντοπίτης που ξεχωρίζει για τη διαδρομή και το εγχείρημά του. 

Νέοι μισθολογικοί πίνακες για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία


 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ενημερώνει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ότι από 01/01/2026 ενσωματώθηκε η αύξηση 3% όπως ορίζει η κλαδική συλλογική σύμβαση, η οποία είναι εν ισχύ και υποχρεωτική για όλους.

Αρχειοθήκη ιστολογίου