Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

2η Μέρα στο Φεστιβάλ Βιβλίου “Λευκές Αναγνώσεις”




Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το Φεστιβάλ Βιβλίου στις Λεύκες Πάρου και την 2η μέρα.



Χθες, 16/7, δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, πρωί και απόγευμα, ήταν η αφορμή να γεμίσει ξανά το χωριό των Λευκών με χαρούμενα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Όπως πάντα το Cyclades24, ήταν εκεί και κατέγραψε την κάθε στιγμήΤο πρωί η κ. Έλενα Αρτζανίδου, συγγραφέας, εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους. Βασιζόμενη στο βιβλίο του “Στύλιου” της, σχεδίασε την δική της δραστηριότητα.



Ξεκινώντας από την Αγία Τριάδα των Λευκών, μίλησε στα παιδιά για τις μαρμαροκολώνες της εντυπωσιακής εκκλησίας. Είδαν τα αριστουργήματα από μάρμαρο στο χώρο του προαύλιου της εκκλησίας και στη συνέχεια έκαναν βόλτα όλοι μαζί μία παρέα στα σοκάκια του χωριού αναζητώντας ανάλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία. ΦΩΤΟ ΑΠΟ BOOKIA

Τα παιδιά συμμετείχαν και οι μεγάλοι παρακολουθούσαν με πολύ προσοχή την ενδιαφέρουσα δραστηριότητα της κ. Αρτζανίδου.

 

Η βόλτα τους κατέληξε στην κεντρική πλατεία του χωριού, το Ηρώων όπου οι μικροί μας φίλοι έγιναν “αρχιτέκτονες” και κατασκεύασαν δημιουργίες με βότσαλα και πέτρες, πάντα με τη βοήθεια της κ. Έλενας (της δικιάς μας πια Έλενας).

Το απόγευμα την σκυτάλη πήραν δύο άλλοι αξιόλογοι συγγραφείς. Η κ. Μαρίνα Γιώτη και ο κ. Μίλτος Πιστώφ οι οποίοι με τα δικά τους εργασήρια και με διαδραστικές αφηγήσεις απασχόλησαν ευχάριστα τα παιδιά το απόγευμα της 2ης ημέρας, στην πλατεία Ηρώων του χωριού. ΦΩΤΟ ΑΠΟ BOOKIA



Χαρούμενα γελαστά προσωπάκια συνεχίζουν να ζουν σε έναν ονειρικό κόσμο, έμειναν αφοσιωμένα στους συγγραφείς όση ώρα ήταν κοντά τους και συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά παιχνίδια – ερωτήσεις. ΦΩΤΟ ΑΠΟ BOOKIA

Στη συνέχεια ο κόσμος είχε την ευκαιρία να προμηθευτεί βιβλία των συγγραφέων τα οποία και υπέγραψαν.

Η Μαρίνα Γιώτη το βιβλίο της “Γέτη η δύναμη του ακόμη”, και ο Μίλτος Πιστώφ το “Σι Λόντε, Το κορίτσι που βγήκε από τη μουσική”.

Μαζί με την Μαρίνα Γιώτη ήταν και ο σύζυγός της Κώστας Κρομμύδας , καταξιωμένος συγγραφέας και ηθοποιός ο οποίος έδωσε και αυτός το παρόν στο Φεστιβάλ των Λευκών και τον ευχαριστούμε πολύ.

 

Στο τέλος και αυτής της ημέρας όλοι ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι για την επιτυχία και οι συγγραφείς ήταν εντυπωσιασμένοι από την “μεγάλη αγκαλιά” των παιδιών.

Το Cyclades24 εξασφάλισε για τους αναγνώστες του αποκλειστικές δηλώσεις από τους συγγραφείς όπου θα τις παρουσιάσουμε στο τέλος του Φεστιβάλ.

Συνεχίζεται…















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου