Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

H Σταχτάρα απελευθερώθηκε ...

Απελευθερώσαμε σήμερα, μετά από δύο μήνες φιλοξενίας και ανά δίωρο ταϊσμάτων, τη Σταχτάρα που είχαμε παραλάβει μωρό, στο τέλος του Ιουνίου.


Αλκυόνη - Aegean Wildlife Hospital

 
Οι Σταχτάρες περνούν σχεδόν ολόκληρη τη ζωή τους πετώντας! Τρέφονται στον αέρα, ζευγαρώνουν στον αέρα, «κοιμούνται» στον αέρα. Σταματούν μόνο για να φωλιάσουν σε απόγκρεμνα σημεία. Αντίθετα στο έδαφος η Σταχτάρα είναι κυριολεκτικά σα «χαμένη», μιας και τα μικροσκοπικά της πόδια είναι πολύ αδύναμα για να της επιτρέψουν να απογειωθεί. Γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική κατά την απελευθέρωσή της, ώστε να βρεθεί σε ικανό ύψος στον αέρα, που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει να πετά.
Στην περίθαλψη σχεδόν ποτέ δεν τρέφεται μόνη της και χρειάζεται ανά δίωρο τάισμα με ειδικές τροφές για εντομοφάγα πουλιά. Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας στην ΑΝΙΜΑ, για την προμήθεια της τροφής αυτής.
Αναπτύσσεται μία ιδιαίτερη σχέση κατά τη διάρκεια δύο μηνών, όταν ο ίδιος άνθρωπος ταΐζει ένα μικροσκοπικό πουλί οχτώ φορές την ημέρα. Αναρωτιέμαι τι σκέφτεται αυτό το πουλί, τόσο κατά τη διάρκεια της δίμηνης φροντίδας, όσο και μετά την απελευθέρωσή του, σε σχέση με αυτή την αφύσικη περίοδο που πέρασε παρέα με ανθρώπους και του πρόσφερε μία δεύτερη ευκαιρία για την επιβίωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου