Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ:Μακρίδης:Υβριδικά συστ/τα ηλεκτροκίνησης σε πάνελ με την Αλ. Σδούκου του υπουργείου ενέργειας

 



 

Από 28-30 Σεπτεμβρίου το e-Forum Ενέργειας 2020 II

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η ολοκληρωμένη εφαρμογή του νέου «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και η Ηλεκτροκίνηση


 To e-Forum Ενέργειας 2020 II στο πλαίσιο του 9ου Forum Ενέργειας 2020 αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου ιδιαίτερα επιτυχημένου ομώνυμου διαδικτυακού συνεδρίου του περασμένου Ιουλίου (13-17)  με  τα video και όλο το σχετικό υλικό από τις εργασίες του να  είναι αναρτημένα  στο  επίσημο site της διοργάνωσης  www.forumanaptixis.gr).

Οι εξελίξεις που προκλήθηκαν στις εργασίες του Ιουλίου  οδήγησαν τους διοργανωτές (τον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος) στον προγραμματισμό και του e-Forum Ενέργειας 2020 II στις 28-30 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των θεμάτων που χρήζουν συνέχειας στη δημόσια συζήτηση για περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών, είναι η ολοκληρωμένη εφαρμογή του νέου «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και  η Ηλεκτροκίνηση, ενώ θα παρουσιαστούν και καλές πρακτικές στην εξοικονόμηση ενέργειας όπως η ξεχωριστή συνεδρία με θέμα: «Συστήματα  υποστήριξης αποφάσεων για τη διαχείριση άρδευσης με στόχο την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας».

Το «e-Forum Ενέργειας 2020-II» συνδιοργανώνεται από  το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Αχαΐας και  υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ Α.Ε.). 

Χορηγοί του «e-Forum Ενέργειας» είναι: Σαμαράς & Συνεργάτες Όμιλος Εταιρειών, Lever Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία ΑΒΕΕ και η εταιρεία  Δυναμοχρώμ.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι: ΙΟΝΙΑΝ Περιφερειακή Τηλεόραση, Εφημερίδα Γνώμη, www.thebest.gr.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

του e-Forum Ενέργειας έχει ως ακολούθως:

Δευτέρα 28/9  (20:00-21:00)

Συζήτηση για το νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Συντονισμός

Βασίλης Αϊβαλής, Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας


Χαιρετισμός

Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ομιλητές

·                Ιωάννα Νίκου, Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠΕΝ, Θέμα: «Αποτελέσματα Εξοικονομώ ΙΙ / Εξαγγελίες Εξοικονομώ ΙΙΙ».

·                Αναστάσιος Φάκος, Πρόεδρος ΠΣΔΜ-Η Πάτρας

·                Νίκος Φωτόπουλος,  Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών  Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ».

Τρίτη   29/9/20   (19:00-21:00)

Ηλεκτροκίνηση στην Δυτική Ελλάδα

Χαιρετισμός

Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας


Ομιλητές:

·                Αλεξάνδρα Σδούκου,  Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Υπουργείου Ενέργειας, Θέμα: «Θεσμικό Πλαίσιο Ηλεκτροκίνησης και η Εφαρμογή του».

·                Λαμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Π.Δ.Ε.

·                Μανώλης Τατάκης  Καθηγητής Τομέας Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Θέμα: «Τεχνολογικές εξελίξεις στα ηλεκτρικά οχήματα».

·                Σοφοκλής Μακρίδης Αν. Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΠΠ, Θέμα : «Υβριδικά Συστήματα Ηλεκτροκίνησης».

Τετάρτη 30/9    12:00-13:00

Συστήματα υποστήριξης αποφάσεων για τη διαχείριση άρδευσης με στόχο την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο του έργου: Interreg V- A Greece-Italy Programme 2014-2020 IR2MA  

·                Γιάννης Λ. Τσιρογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Γεωπονίας.

·                Νικόλαος Μαλάμος, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Γεωπονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου